Voor en door Grote Gezinnen
Gastgezin worden!

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Grote Gezinnen // babbelhoekje
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
YFU VlaanderenGeregistreerd op: 25 Jul 2010
Berichten: 1
Woonplaats: Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 25-07-2010 10:05:25    Onderwerp: Gastgezin worden! Reageren met citaat
Meer info via YFU Vlaanderen op 015 79 50 04 of www.yfu.be

Wat is een gastgezin?
Als wereldgezin stel je je huis en hart open voor een buitenlandse jongere gedurende een schooljaar of een semester. Je leert een nieuwe cultuur kennen, zonder hiervoor de deur uit te gaan. Je hoeft dus niet een jaartje naar het buitenland te trekken om een nieuwe cultuur te leren kennen, het kan ook vanuit je ‘luie zetel’!

YFU studenten zijn jongeren tussen 15 en 19 jaar, zij gaan naar een middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Door het leven in een gastgezin en het schoollopen krijgt de jongere een ideale kans om onze taal en cultuur te leren kennen. Ze worden als het ware ondergedompeld in een nieuw leven, een nieuwe cultuur, een nieuwe taal,...
Ongeveer iedereen kan wereldgezin worden. Gezinnen met grote of kleine kinderen, gezinnen zonder kinderen, één-ouder of twee-ouder gezinnen of nieuw samengestelde gezinnen. Voor alleenstaanden of ouderparen van hetzelfde geslacht maken we geen uitzondering. Het belangrijkste is dat er aandacht en ruimte is voor de student en dat hij/zij als gezinslid mag meeleven in je huis. Wel wordt hierbij de toestemming gevraagd van de gaststudent, de natuurlijke ouders en de lokale YFU organisatie.

Er zijn verschillende redenen waarom een buitenlandse YFU-student in huis nemen een prachtige ervaring kan zijn. Je leert een heleboel over een ander land, een andere cultuur en een andere taal. Daarnaast is het vaak het begin van een levenslange vriendschap met je nieuwe ‘zoon’ of ‘dochter’. Door zo’n ervaring komen de verschillende gezinsleden vaak dichter bij elkaar te staan omdat zij hun dagelijks leven met een nieuw gezinslid delen. Het geeft immers een hele nieuwe kijk op onze Vlaamse gewoonten. Kinderen zullen een bredere kijk op de wereld ontwikkelen, zij leren meer over de geografie, de taal en de cultuur van dat andere land. Jonge kinderen zullen het waarschijnlijk geweldig vinden om een grote broer of zus uit een ander land te hebben. Op deze wijze komen zij van jongs af aan in contact met andere culturen en gewoonten. Bovenal geeft een uitwisseling voor het hele gezin een hoop plezier!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Grote Gezinnen // babbelhoekje Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum